Οι βασικοί πρωταγωνιστές: προσωπογραφίες.

Στέλλα Λεμπώ
   
     Ετέρα 1ης τάξης (δλδ πόρνη υπερπολυτελείας), διακατέχεται από βαθιά πίστη στις αρχές των συντεχνιών και μίσος για τις εταιρίες. Η Στέλλα, αν και άτομο χωρίς χάραγμα - άρα περιθωριακό- είναι μια σταρ. Είναι η φαντασίωση όσων εταίρων δεν μπορούν να την αποκτήσουν και κάτι σαν sex status symbol για τα μέλη της οικονομικής και κοινωνικής ελίτ, που έχουν τη δυνατότητα να τη χαίρονται, είτε στα όργιά τους είτε ατομικά, σε "προσωπικές" στιγμές. Είναι στην πραγματικότητα ένα πανάκριβο ερωτικό διαμάντι, που κανείς δεν μπορεί να αγοράσει. Ελάχιστοι μπορούν μόνο να τη νοικιάσουν και μόνο για λίγο.
     Η ίδια είναι κοκέτα υπέρ του δέοντος και νοιάζεται για την ομορφιά της πιο πολύ από ότι για τη ζωή της! Σε κάθε της εμφάνιση θέλει να είναι το επίκεντρο, άντρες και γυναίκες να τη θαυμάζουν και να την ποθούν κι όλοι να εκστασιάζονται από τη λάμψη της. Είναι πάνω απ' όλα θηλυκό: το απόλυτο θηλυκό!
     Κάτω όμως από αυτή τη ματαιοδοξία, κρύβεται μια φλογερή επαναστάτρια, ένας ευαίσθητος και συνειδητοποιημένος άνθρωπος, με υψηλά ιδανικά και απαράμιλλο θάρρος. Και είναι πάντα έτοιμη -αρκεί να της το ζητήσει η συντεχνία της, η "συντεχνία των ετέρων"- να παρατήσει την άνετη και γεμάτη πολυτέλειες και ηδονικές συγκινήσεις ζωή της -στο πλάι των εραστών/χορηγών της- για να ριχτεί σε μια επικίνδυνη περιπέτεια, γεμάτη κακουχίες και στερήσεις. Σε μια τέτοια περιπέτεια μπλέκεται και σε αυτή την ιστορία.
     Η Στέλλα Λεμπώ, είναι το σύμβολο της θηλυκότητας και της ερωτικής καταξίωσης, η γυναίκα που μόνο όσοι είναι πολύ πλούσιοι και πολύ δυνατοί μπορούν να χαρούν για λίγο, αλλά όχι και να την κατακτήσουν. Σε ολόκληρη τη ζωή της κατακτήθηκε από έναν μόνο άντρα: το ρακοσυλλέκτη Βοτανειάτη.

Βοτανειάτης


     Είναι ρακοσυλλέκτης (αδιαμφισβήτητο)  και φιλόσοφος (έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο ίδιος). Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν και πολλά για τα οποία θα μπορούσε να παινευτεί, σε γενικές γραμμές έχει περάσει τη ζωή του μέσα σε κάδους σκουπιδιών και σε αποτυχημένες αποστολές για λογαριασμό της συντεχνίας των ρακοσυλλεκτών. Το μόνο για το οποίο θα μπορούσε να τον ζηλεύουν όλοι -ακόμη κι οι πλουσιότεροι και δυνατότεροι εταίροι- είναι ότι του έκατσε τσάμπα η Λεμπώ! Γιατί βέβαια, από όλους τους πρίγκιπες και τους βασιλιάδες που την πολιορκούσαν, η Στέλλα ερωτεύτηκε τον πρίγκιπα των σκουπιδιών! Και τον παντρεύτηκε κιόλας! Ο γάμος τους βέβαια δεν ευτύχησε, αλλά ήταν ο Βοτανειάτης που την παράτησε τελικά!
     Ανάμεσα στην τεράστια λίστα των ελαττωμάτων του, έχει και δυο προτερήματα: είναι πιστός στις αρχές της συντεχνιακής ζωής και γενναίος. Όταν αναλαμβάνει κάποια αποστολή εναντίον των εταιριών, βάζει το καθήκον πάνω απ' όλα (τόσο το χειρότερο για το "καθήκον"!). Επιπλέον είναι πεισματάρης και δεν το βάζει κάτω αν δε γίνει το δικό του. Είναι όμως και ξεροκέφαλος και δεν παραδέχεται εύκολα ότι έχει άδικο, ειδικά όταν το δικό του άδικο σημαίνει ότι έχει δίκιο η Στέλλα Λεμπώ!
     Ο Βοτανειάτης είναι ρακοσυλλέκτης από τα παιδικά του χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχει πάρει ειδική εκπαίδευση στα σχολεία της συντεχνίας κι είναι επαρκώς σκληραγωγημένος για να επιβιώνει στις πιο δύσκολες συνθήκες και να μπορεί να αντιμετωπίσει μια ζωή όλο στερήσεις. Το βασικότερο όμως είναι ότι, βγάζοντας τα προς το ζην ψάχνοντας τα σκουπίδια, έχει μάθει να ξεχωρίζει ό,τι μπορεί να έχει και την παραμικρή αξία, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα άχρηστα πράγματα. Αυτή η ικανότητα είναι που θα τον μπλέξει σε αυτή την περιπέτεια, αφού ένα τσαλακωμένο χαρτί που κανείς άλλος δεν θα του έδινε σημασία, δεν ξέφυγε από την προσοχή του έμπειρου ρακοσυλλέκτη! Ένα χαρτί που τον κάνει να υποπτευθεί ότι "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των εταιριών"!
     Αχώριστος φίλος του και σύντροφός του σε αυτή την περιπέτεια -όπως και σε κάθε άλλη- ένας άλλος ρακοσυλλέκτης, ο Κιάι. Μαζί γυρίζουν όλο τον κόσμο, αναζητώντας χρήσιμα πράγματα στους κάδους απορριμάτων και στις χωματερές και... μπελάδες!


Κιάι

      Ο Κιάι, ήταν υπήκοος της εταιρίας πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και μεγάλος πρωταθλητής των μαχητικών αθλημάτων, αλλά αρνήθηκε την εταιρική υπηκοότητά του και το χάραγμα κι έγινε αρχικά μέλος της συντεχνίας υπαίθριων διασκεδαστών κι αργότερα εντάχθηκε στη συντεχνία των ρακοσυλλεκτών. Δυνατός σαν βουβάλι, ευλύγιστος σαν αίλουρος και γρήγορος σαν έντομο, είναι η προσωποποίηση του μαχητή, και η πιο άτυχη στιγμή για όποιον θελήσει να τα βάλει μαζί του. Είναι όμως αφηρημένος -ο ίδιος βέβαια υποστηρίζει ότι δεν είναι αφηρημένος αλλά σε μόνιμη κατάσταση διαλογισμού!- και τις περισσότερες φορές ασυνάρτητος. Επίσης, είναι λαίμαργος και γυναικάς. Είναι όμως πιστός στους φίλους του και κάνει καλή παρέα.
     Ατρόμητος και σκληροτράχηλος ρακοσυλλέκτης, μαθημένος να ζει στον κίνδυνο, την αβεβαιότητα και τις στερήσεις, φανατικός πολέμιος του εταιρικού συστήματος κι αναρχικός από τη φύση του, ο Κιάι δεν διστάζει ούτε στιγμή να ακολουθήσει τον πιστό του φίλο Βοτανειάτη σε αυτή την περιπέτεια, γνωρίζοντας καλά ότι ίσως να το πληρώσει με τη ζωή του. Πάνω απ' όλα όμως βάζει τη φιλία και τις αρχές του. Βέβαια, αν επιπλέον, υπάρχουν όμορφα κορίτσια και καλό φαγητό, τόσο το καλύτερο!


Άλκμαρ ή "ο Επίτιμος"

Πρώην αξιωματικός του στρατού της "Ισοπολιτείας", που επέζησε από την καταστροφική "Μάχη του Πέραν".  Είναι ο ιδρυτής της συντεχνίας των ρακοσυλλεκτών και ο εμπνευστής του συντεχνιακού τρόπου οργάνωσης των "ανθρώπων χωρίς χάραγμα". Είναι ισόβιο μέλος της εκλεγμένης καθοδήγησης της συντεχνίας, "τιμής ένεκεν", δε συμμετέχει ενεργά. Έχει γράψει "το αλφαβητάρι της ελευθερίας", με το οποίο μαθαίνουν ανάγνωση και γραφή όλα τα παιδιά των "ανθρώπων χωρίς χάραγμα" στα σχολεία των συντεχνιών και ξεκινά με τη φράση "Ελευθέρου ανθρώπου αρχή η Θεού αναρχία".
Ο Άλκμαρ έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και ζει στην Αθήνα, μαζί με την κατά δεκαετίες νεότερη γυναίκα του, την Όλαλά, τη μεγαλύτερη και διασημότερη σταρ της σεξ-τοπ μουσικής σκηνής. Ωστόσο, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, δεν αρνείται ποτέ τη βοήθειά του στις συντεχνίες, ούτε διστάζει να αναλάβει δράση - παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.


Όλαλά

Η πιο λαμπρή, πιο διάσημη, πιο δημοφιλής σταρ της σεξ-τοπ μουσικής σκηνής. Στις ζωντανές εμφανίσεις της προκαλεί πανζουρλισμό, όλες οι έφηβες θέλουν να της μοιάσουν και όλοι οι έφηβοι θέλουν να της μοιάζει η γκόμενά τους! Η Όλαλά είναι το απωθημένο κάθε αρσενικού και το πρότυπο κάθε θηλυκού. Οι ελάχιστοι -ούτε καν εκατό- προνομιούχοι μεγαλομέτοχοι που την έχουν χαρεί ερωτικά, έχουν αποκτήσει εξαιτίας της τη φήμη του μεγάλου καρδιοκατακτητή και του ιδανικού εραστή, και αποτελούν ερωτικά θηράματα για τις κυρίες της καλής κοινωνίας! Κάθε γυναίκα θέλει να κάνει σεξ με κάποιον που το έχει κάνει με την Όλαλά, παρόλο που ξέρει ότι η σύγκριση δεν την ευνοεί.
Βέβαια, στην πραγματικότητα για την 'Όλαλά το σεξ είναι μέρος της δουλειάς της. Συνεβρίσκεται μόνο με άντρες και γυναίκες που μπορούν να της χρησιμεύσουν - έτσι έγινε διάσημη και ανέβηκε στην κορυφή σε τόσο μικρή ηλικία. Πρώην πόρνη πρώτης τάξης -σαν τη Στέλλα- παραμένει ακόμα μυστικό μέλος της συντεχνίας και βοηθά με τις διασυνδέσεις και το κύρος της.
Η Όλαλά, είναι παντρεμένη με τον Επίτιμο, που ηλικιακά θα μπορούσε να είναι παππούς της! Κι όχι μόνο παντρεμένη αλλά και τρελά ερωτευμένη! Φυσικά αυτός ο γάμος είναι κρυφός, δεν θα έκανε καλό στη φήμη της να μαθευτεί ότι κοιμάται με έναν γέρο ρακοσυλλέκτη.
Η Όλαλά, σε αυτή την περιπέτεια, θα βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα: να προστατεύσει τον αγαπημένο της ή να δείξει πίστη κι αφοσίωση στη συντεχνία? Με τη βοήθεια όμως της παιδικής της φίλης Στέλλας Λεμπώ, θα καταφέρει να βρει τη χρυσή τομή.