Το χειρόγραφο του Πέραν - η υπόθεση


Δυο εξαθλιωμένοι και πεινασμένοι ρακοσυλλέκτες που τριγυρίζουν στη Βούδα, μη βρίσκοντας τίποτα χρήσιμο ή ανταλλάξιμο στα σκουπίδια της πόλης, κάνουν κάτι αληθινά παράτολμο: ψάχνουν τα σκουπίδια του Ύπατου Αρμοστή της Υπέρτατης Αρχής (έπαρχος, εκπρόσωπος της παγκόσμιας κυβέρνησης), κάτι που απαγορεύεται αυστηρότατα. Εκεί, βρίσκουν ένα περίεργο έγγραφο. Είναι γραμμένο σε κώδικα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ό,τι γράφει, ακριβώς γι αυτό το λόγο όμως τους φαίνεται ύποπτο και συνωμοτικό!
Την ίδια στιγμή, μια ετέρα πρώτης τάξης (πόρνη υπέρ-πολυτελείας) κρυφακούει το τηλεφώνημα ενός συγκλητικού και αντιπροέδρου μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες. Δεν καταφέρνει να ακούσει παρά ελάχιστες λέξεις, από αυτές όμως καταλαβαίνει ότι ο “σπόνσοράς” της είναι μπλεγμένος σε μια τρομερή συνωμοσία! Αποφασίζει να τον παρακολουθήσει και να ξεσκεπάσει τους συνωμότες!
Όταν οι ρακοσυλλέκτες συναντηθούν με την πόρνη και διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτα επικίνδυνη για τις εταιρίες και την Υπέρτατη Αρχή. Οι τρεις τους, αποφασίζουν ότι θα σταματήσουν τα σκοτεινά σχέδια των εταιριών, βρίσκοντας πριν από αυτές το “Χειρόγραφο του Πέραν”, ένα αρχαίο κώδικα που περιέχει απόκρυφες γνώσεις και προφητείες για το μέλλον της ανθρωπότητας. Η περιπέτειά τους θα είναι ένα ταξίδι μύησης σε αρχαίες θρησκείες -που όλοι νόμιζαν εξαφανισμένες. Τους αιχμαλωτίζουν Εβραίοι πειρατές στη Χίο, στη Ρώμη τους ανακρίνουν κομμουνιστές που τους περνάνε για ρουφιάνους των εταιριών, τους δίνουν καταφύγιο Χριστιανοβουδιστές στη Σαντορίνη, και μια χάκερ -στην Πόλη- τους σώζει από βέβαιο θάνατο.
Το ταξίδι τους είναι μια διαρκής ανατροπή όσων γνωρίζουν ή νομίζουν ότι γνωρίζουν, μια κωμική αμφισβήτηση του ίδιου τους του εαυτού αλλά και όσων πιστεύουν, ένα ανακάτεμα της ιστορίας, των θρύλων και των παραδόσεων, για να ανακαλύψουν στο τέλος -αφού βρουν αυτό που ψάχνουν- ότι αυτό που ψάχνουν δεν είναι αυτό που έψαχναν και βρήκαν, αλλά ούτε και χρειαζόταν να το ψάξουν!
Εξαιτίας τους πάντως, θα ξεκινήσει μια επανάσταση που θα ανατρέψει τα δεδομένα της παγκόσμιας κυριαρχίας των εταιριών και θα δικαιώσει όλα τα λάθη και τις ανοησίες που κάνανε, στη διάρκεια της ηρωικής αλλά αποτυχημένης αποστολής τους.